Вести

Представљена књига

Представљена књига "Дневник 1896-1920"

У галерији Историјског архива “Тимочка крајина” у Зајечару одржана је промоција књиге Јована Јовановића – Пижона “Дневник 1896-1920”, коју су приредили проф. др Радош Љушић и Миладин Милошевић.

О књизи “Дневник 1896-1920” говорили су и директори Историјског архива “Тимочка крајина” Велибор Тодоров и Народног музеја из Зајечара Бора Димитријевић.

Рукопис Јована Јовановића био је у приватној архиви двојице професора 20 година, који су тумачили ситно писан избледели рукопис. Оригинални рукопис писан је од 1896. до1920. године и сада представља најзначајнији историјски извор који се тиче спољне политике Србије и њене значајне личности.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.