Вести

Мирковић: Поносан сам што Скупштина града Зајечара није узела ниједан динар кредита

Мирковић: Поносан сам што Скупштина града Зајечара није узела ниједан динар кредита

На данашњем заседању Скупштине града Зајечара одборници су, између осталог, већином гласова усвојили Предлог одлуке о другом допунском буџету града за 2015. годину, као и одлуке о Завршном рачуну буџета града за претходну годину.

Чланови зајечарског парламента усвојили су и Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине града за 2015. годину и Извештај о стању животне средине на подручју града за претходну годину.

Председник Скупштине града Зајечара Саша Мирковић је подсетио да је град у протеклом периоду имао много инвестиција са стране, а да се није задужио:
"Имали смо много инвестиција са стране и ово је први пут да град Зајечар не треба да враћа оно што је добио, а не као у прошлом временском периоду када је све што је град добио дошло на наплату. Поносан сам што се налазим на челу Скупштине града Зајечара, која ће бити упамћена по томе да није узела ниједан динар кредита, а да је много инвестиција дошло у град", поручио је Мирковић.

На седници зајечарског парламента усвојена је и Одлука о раду ноћних барова од 21 сат до 2 сата после поноћи у периоду од 10. јуна до 30. септембра 2015. године. Продужен је и мандат Зорану Стојковићу, вршиоцу дужности директора зајечарског Јавног предузећа за урбанизам и пројектовање "Урбанизам Зајечар".

Одборници су усвојили и Предлог решења о образовању Одбора за националне мањине на територији Зајечара. На седници Скупштине града Зајечара усвојен је и Предлог решења да се назив Улице 4. јули у Зајечару промени у Улицу Костадина Костадиновића Чауша.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 26
  јун
  Одржана 23. седница Скупштине града Зајечара

  Одржана је 23. седница Скупштине града Зајечара, а међу усвојеним одлукама је и друга измена и допуна буџета града Зајечара за 2024. годину, којом се буџет увећава за 72 милиона и 33 хиљаде динара, те сада износи 2 милијарде 381 милион 463 хиљаде динара.

  Више
 • 19
  јун
  Одржана 127. седница Градског већа у Зајечару

  Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2024. годину, са изменом Кадровског плана за 2024. годину, Нацрт Одлуке о усвајању Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац,

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 21
  феб
  Зајечар: Одржана 21.седница Скупштине града

  Завршена је 21. седница Скупштине града Зајечара на којој је усвојена одлука о првој измени и допуни буџета града Зајечара за ову годину, као и ангажовање ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета града Зајечара за прошлу годину.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.