Вести

Ајтана Дрековић лауреат 30. Фестивала младих песника

Ајтана Дрековић лауреат 30. Фестивала младих песника

У Зајечару је одржан 30. Фестивал младих песника под називом Дани поезије. Организатор манифестације је зајечарски ЦЕКИТ, а покровтељ град Зајечар. Лауреат овогодишњег Фестивала младих песника је Ајтана Дрековић из Тутина. Она је на завршној вечери ове манифестације зајечарској публици представила своје песме.

"Зајечар ће наставити да организује сличне манифестације, како би обогатио културну понуду града", истакао је др Мирко Николић, заменик градоначелника Зајечара.

На “Данима поезије” у Зајечару награда “Сергије Лајковић” припала је часопису Летопису Матице српске из Новог Сада.

"За часопис Летопис Матице српске ово је значајна награда, а добили смо је на јубиларном 30. Фестивалу младих песника. Ово је леп тренутак за награду, јер се на јубилеју састају две традиције у књижевности - традиција Матице српске и традиција Фестивала младих песника", рекао је Слободан Владушић, главни уредник Летописа Матице српске.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.