Вести

Градоначелник Огњеновић и амбасадор Девенпорт посетили Феликс Ромулијану

Градоначелник Огњеновић и амбасадор Девенпорт посетили Феликс Ромулијану

Амбасадор Мајкл Девенпорт, шеф Делегације Европске уније у Србији и Данијела Шили, лидерка пројекта Регионални програм за јачање прекограничног туризма на средњем и доњем Дунаву боравили су данас у Зајечару и посетили Феликс Ромулијану, где је представљена интерактивна андроид апликација овог касноантичког локалитета.

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и Мајкл Девенпорт истакли су важност туристичких пројеката.

Један од циљева оваквих пројеката јесте да се подигне квалитет туристичке понуде у овом делу Европе. Туристички пројекти показаће резултате наших заједничких напора да представимо знаменитости у Србији. Овакав пројекат реализује се још и у Хрватској, Бугарској и Румунији. Феликс Ромулијана има изузетан положај на европској мрежи културе”, поручио је амбасадор Мајкл Девенпорт, шеф Делегације Европске уније у Србији.

Велико ми је задовољство да у име грађана Зајечара, председника зајечарског парламента Саше Мирковића и у своје лично име угостим Делегацију Европске уније и амбасадора Мајкла Девенпорта. Разговарао сам недавно са представницима из бугарског града Видина и договорили смо да омогућимо граничну проходност туриста, како би могли да се упознају и са знаменитостима у околини Зајечара”, истакао је Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара.

Пројекат “Путеви римских царева и путеви вина” је изузетна прилика да град Зајечар на модеран начин представи своје античко наслеђе”, рекао је Бора Димитријевић, директор Народног музеја Зајечар.

Срећни смо што учествујемо у промоцији културних локалитета као што је Феликс Ромулијана. Пет година је успешне промоције овог региона као туристичке дестинације кроз Дунавски центар за компентенцију и можемо да се похвалимо значајним резултатима”, истакла је Данијела Шили, лидерка пројекта Регионални програм за јачање прекограничног туризма на средњем и доњем Дунаву.

На Ромулијани је одржана промоција новог туристичког производа – интерактивне андроид апликације. Ова апликација је направљена по моделу игара потраге за благом, тако да игра „Представите се цару Галерију како обичаји налажу“ омогућава боље и лакше упознавање са још увек неоткривеним деловима Галеријеве палате Феликс Ромулијане.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.