Вести

Девенпорт: Пружићемо подршку граду Зајечару

Девенпорт: Пружићемо подршку граду Зајечару

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић приредио је пријем у Градској управи амбасадору Мајклу Девенпорту, шефу делегације Европске уније у Србији, који данас борави у посети Зајечару.

Град Зајечар препознаје европску перспективу Србије. Данашња посета амбасадора Девенпорта, казује нам да и Делегација ЕУ препознаје вредности Зајечара и читавог региона. Ми смо, у протеклих неколико месеци, покренули низ акција и иницијатива у циљу што бољег презентовања потенцијала нашег града и регије, али и у изради конкретних пројеката који ће бити упућени Европској унији, а које ће Зајечар реализовати са градовима унутар ЕУ, у суседној Бугарској и Румунији“, изјавио је градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић.

Пружићу пуну подршку граду Зајечару да настави сарадњу са Европском унијом, а пре свега да развије прекограничну сарадњу са суседним земљама Бугарском и Румунијом, како би привукли што више страних инвеститора. Подржаћемо градску власт да настави да реализује пројекте преко ИПА фондова, међу којима је и изградња визиторског центра на Феликс Ромулијани“, поручио је амбасадор Мајкл Девенпорт, шеф Делегације ЕУ у Србији.

У Градској управи Зајечар, Девенпорта су дочекали градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и помоћници градоначелника Сузана Стаменковић и Владислав Милојевић.

Градоначелник Огњеновић је са амбасадором Девенпортом посетио и касноантички локалитет Феликс Ромулијану, где су присуствовали промовисању андроид апликације „Представите се цару Галерију како обичаји налажу.“

Данашњи гост Зајечара амбасадор Мајкл Девенпорт, шеф Делегације ЕУ у Србији је на овој функцији од јануара 2013. године. Пре овог именовања Девенпорт је био амбасадор Велике Британије у Србији од јануара 2011. године.

Пре доласка у Србију, Девенпорт је био директор Директората за Русију, Централну Азију и Јужни Кавказ у Министарству спољних послова у Лондону.

У периоду између 2007. и 2010. саветовао је тадашње министре иностраних послова о односима Велике Британије са Русијом и ширим регионом, а био је задужен и за мрежу од дванаест дипломатских представништава. Девенпорт одлично говори српски језик који је почео да учи још 1982. године на универзитету у Грацу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.