Вести

Помоћ за сточарска газдинства у Зајечару

Помоћ за сточарска газдинства у Зајечару

Улога локалне самоуправе у спровођењу програма помоћи за поплављена подручја у области пољопривреде у Србији била је тема састанка, који су одржали званичници града Зајечара са представницима Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја и Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО).

"На састанку у је договорен почетак спровођења програма, током кога ће сточарска газдинства у Зајечару, добити више од 70 тона концентроване хране. Прва испорука се очекује већ у јуну", истакао је Александар Ментов, национални менаџер за храну и пољопривреду Уједињених нација.

"Помоћ најугроженијим сточарским газдинствима, кључни је циљ програма за помоћ домаћинствима, која су претрпела штету у прошлогодишњим поплавама. Списак газдинстава је већ направљен", рекла је Маја Милетић, члан Градског већа.

Око 300 пољопривредних домаћинстава у Зајечару претрпело је штету током прошлогодишњих поплава, према подацима Градске управе у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.