Вести

Регионална депонија

Регионална депонија "Халово" уз помоћ државе

Пројекат регионална депонија „Халово“, отпадне воде, заштита животне средине и обновљиви извори енергије неке су од тема састанка, на ком су представници зајечарских инспекцијских служби и директори јавних предузећа разговарали са Станом Божовић државним секретаром у Министарству пољопривреде и заштите животне средине, Слободаном Ердељаном, помоћником министра пољопривреде и Синишом Танацковићем, помоћником министра рударства и енергетике.

Стана Божовић, државни секретар у Министарству пољопривреде истакла је да постоје законске могућности да Министарство помогне у реализацији пројекта регионалне депоније „Халово“, који треба да буде завршен до 2020. године.

Споразум регионалне депоније „Халово“ од великог је значаја, јер обухвата 8 градова у Тимочкој крајини и преко 200 хиљада становника, а уједно ће се унапредити систем управљања отпадом", истакла је Божовић.

Представници министарстава упознали су се са проблемима отпадних вода. Министарство пољопривреде и заштите животне средине помоћиће у решавању проблема.

Министарство ће подржати локалну самоуправу када је у питању решавање проблема отпадних вода. Преко развојног програма КВФ Банке очекује се да око 55 милона евра буде издвојено за пречишћавање отпадних вода у 8 општина, међу којима је и град Зајечар, за који ће бити издвојено око 14,1 милион евра“, поручила је Божовић.

Она је додала да истражни органи, након што је у Скупштини Србије о томе дискутовао народни посланик и председник Скупштине града Зајечара Саша Мирковић, истражују да ли је бивша власт ненаменски потрошила 90 милиона динара предвиђеног за екологију.

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић приредио је пријем за представнике министарстава у Градској управи.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.