Вести

Приводе се крају радови на уређењу корита Црног Тимока

Приводе се крају радови на уређењу корита Црног Тимока

Уређење корита река је заједнички пројекат града Зајечара и ЈВП „Србијаводе“, а инвеститор је Канцеларија Владе Републике Србије за помоћ и обнову поплављених подручја.

Радови на уређењу се приводе крају и тим поводом градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић састao се данас са Душаном Панићем, директором Водног подручја „Доњи Дунав“.

Након састанка у Градској управи гости су обишли једну од локација на којој се изводе радови.

"Ради се на чишћењу корита Тимока и уређењу и ојачавању обала са циљем да се постигне већи и бољи проток воде, како би били заштићенији и са мањим ризиком од поплава. Овај пројекат је од великог значаја за град Зајечар с обзиром да нас на овом делу угрожавају велике воде и овим радовима смањићемо те ризике", истакао је Милан Благојевић, члан Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

"Дефинисана су оштећења и слаба места, урађени су пројекти и сада по њима изводимо радове, враћамо у безбедно стање по околину и људе. Ради се на неколико локалитета, рок за завршетак радова је 15. мај и рокови ће бити испоштовани", изјавио је Душан Панић, директор Водног подручја „Доњи Дунав“.

ЈВП "Србијаводе" је предузеће које одржава цео систем, како мелорациони тако и систем за заштиту и одбрану од поплава и имају најкомплетније податке и увид о свему што се на терену дешава. Поред ових хитних санационих радова целе године се изводе радови на редовном одржавању, додао је директор Панић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.