Вести

Отворен парк у Гамзиграду и организован Ђурђевдански сабор

Отворен парк у Гамзиграду и организован Ђурђевдански сабор

Мештанима Гамзиграда предат је на коришћење недавно реконструисан парк код Дома културе, а тиме је јубиларни 10. Ђурђевдански сабор, који је одржан у овом селу, добио на већем значају.

Парк су свечано отворили градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и председник Савета месне заједнице Гамзиградска бања Жељко Шоршокановић. Градоначелник Зајечара, Велимир Огњеновић похвалио је развој месне заједнице Гамзиград.

"Могу рећи да је Савет месне заједнице Гамзиград један од најбољих, јер се у овом месту стално ради. Средили смо плато испред Дома културе, средили смо парк, а ускоро ћемо средити и улице", поручио је Огњеновић.

"Сређивањем овог парка показали смо да мислимо и на наше најмлађе становнике, који ће овде проводити слободно време. Наставићемо да радимо и на инфраструктури, како би побољшали живот мештана", рекао је Жељко Шоршокановић, председник Савета МЗ Гамзиградска бања.

Манифестација је била добра прилика да ово село угости културно-уметничко друштво „Српски вез“ из Куманова које не крије одушевљење својим учешћем на овом сабору. Целокупни програм обиловао је разним такмичењима, а у понуди су била и традиционална јела из околних села.

Зоран Стаменковић, директор Установе Центра за културу и туризам града Зајечара, рекао је да је ове године програм Ђурђевданског сабора знатно богатији у односу на претходне године.

Овогодишњи Ђурђевдански сабор у Гамзиграду организовали су Савет месне заједнице, Установа Центар за културу и туризам, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 10
  мај
  У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

  У присуству делегација амбасада Руске Федерације и Азербејџана, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, потомака ратника од 1912–1918. године, делегације Удружења резервних војних старешина и војних пензионера, минутом ћутања одата је пошта палим борцима НОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.