Вести

Почело сређивање Павиљона

Почело сређивање Павиљона

Почело је и пролећно сређивање зајечарске парк шуме Краљевица. "Уређење Павиљона, као и пошумљавање простора око овог некада омиљеног излетишта Зајечараца, били су неки од циљева акције", истакао је Милош Јојић, један од организатора акције.

Постављена је и спомен табла Милану Миљковићу, некадашњем председнику општине Зајечар, најзаслужнијем за пошумљавање Краљевице.

Стари и млади, извиђачи и градски посленици... сви су на овој акцији имали исти циљ: враћање старог сјаја Павиљону.

Акцији се одазвао и Одред извиђача „Ђорђе Симеоновић“ из Зајечара, чијих је 50 чланова помогло у сађењу, чишћењу и уређивању простора око Павиљона.

Уређење Павиљона подржао је и градоначелник Велимир Огњеновић, који је са сарадницима обишао учеснике акције, и најавио помоћ у сређивању излетишта.

Након уређења Павиљона, потписници петиције за очување зајечарских чесама, организоваће у сарадњи са фондацијом "Искорак", добротворни маратон у Зајечару 3. маја, у коме ће главни циљ бити прикупљање средстава за уређење артеских чесама.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.