Вести

Историјски архив

Историјски архив "Тимочка крајина" обележава 67 година постојања

Историјски архив “Тимочка крајина” обележава 67. година постојања. Тим поводом, представљен је часопис за архивистику и историографију “Архивско наслеђе”. “Родослови”, “Сто година од почетка Великог рата”, “Први светски рат и српски Јевреји”, “Из архивске грађе о етномузикологији”...само су неки од чланака, који се могу прочитати у часопису “Архивско наслеђе”.

Публикација излази више од деценије. До сада је у овом часопису написано преко 200 текстова. Ове године изашао је двоброј часописа”, рекла је Надежда Педовић, уредник часописа “Архивско наслеђе”.

Претходна година у Историјском архиву била је веома успешна. Успостављене су сарадње са сличним институцијама и урађени пројекти”, каже Велибор Тодоров, директор ове установе.

Историјски архив „Тимочка крајина“ у својој територијалној надлежности покрива град Зајечар, као и општине Књажевац и Бољевац. На подручју надлежности Архива делује преко 1000 значајних стваралаца архивске грађе и регистратура.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.