Вести

Акција за безбеднији долазак деце у школу у Великом Извору

Акција за безбеднији долазак деце у школу у Великом Извору

Ђацима виших разреда Основне школе „Вук Караџић“ у Великом Извору, који из Халова долазе на наставу, уручени су светло обојени прслуци који ће повећати њихову безбедност у саобраћају.

Прслуке је обезбедио Савет за безбедност саобраћаја града Зајечара, a ђацима их је уручио помоћник градоначелника Милко Тодоровић.

Ово је један од низа корака које предузима Савет за безбедност саобраћаја града Зајечара у сарадњи са републичком Агенцијом за безбедност саобраћаја и Министарством саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре у циљу побољшања безбедности деце у саобраћају како у градским тако и у сеоским срединама.

Пре неколико дана на прилазу школи "Вук Караџић" у Великом Извору десила се мања саобраћајна незгода. На сву срећу дете је добро а Савет за безбедност саобраћаја града Зајечара је одмах реаговао на апел из школе и подела ових прслука је први у низу корака који ћемо предузети у циљу повећања безбедности деце учесника у саобраћају надомак њихових школа. Упућен је захтев управљачу пута да се што хитније постави вертикална и хоризонтална сигнализација како би деца која у овој школи похађају наставу а долазе из Халова могла што безбедније да стигну до школе, изјавио је Милко Тодоровић, помоћник градоначелника.

Свакога дана 24 детета путује из Халова у школу у Великом Извору и принуђени су да на врло небезбедан начин стигну до ње. Захваљујем се Градској управи која се укључила у решавање овог проблема и сигурна сам да ће коначно бити решен овај дугогодишњи проблем, истакла је директорка школе Вук Караџић у Великом Извору.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.