Вести

Промоција Гитаријаде се наставља gitarijada.org

Промоција Гитаријаде се наставља

Установа Гитаријада је, заједно са осталим зајечарским Установама културе, приредила заједничку презентацију, у оквиру “Дана Тимочана и Крајинаца”, који се од 31. марта до 8. априла одржавају у Београду.

Место дешавања била је кућа Ђуре Јакшића у познатој Скадарској улици. Домаћин је било Удружењу Тимочана и Крајинаца из Београда, које ове године слави свој деведесети рођендан.

Установе Гитаријада представила је београдским Тимочанима и Крајинцима програм овогодишњег Фестивала, као и богат пратећи програм, а на крају је приказан и промотивни филм о Гитаријади.

На штанду Гитаријаде представљена је и енциклопедија, “Зајечарска Рапсодија”, аутора Зорана Алексића . Подсећања ради, ово дело представља урбану културу Зајечара од 1940. до 2010. године. Програм су музиком обојили музичари из Зајечара и Мајданпека, трио Зајечарски БЕАТ.

Дан раније, Установа Гитариајда имала је успешну промоцију и на манифестацији “Jamie Gastro Day”, која је одржана у зајечарском Еуроклубу, на Краљевици.

Програм овогодишње Гитаријаде биће представљен и на 16. Међународном сајму туризма и активног одмора, који се од 2. до 4. априла одржава у Нишу.

Осим Гитаријаде, посетиоцима Сајма биће представљене и остале манифестације Града Зајечара, попут Зоранових дана, Дана поезије, Филозофске школе, као и Царска палата Феликс Ромулијана.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.