Вести

Промоција Гитаријаде се наставља gitarijada.org

Промоција Гитаријаде се наставља

Установа Гитаријада је, заједно са осталим зајечарским Установама културе, приредила заједничку презентацију, у оквиру “Дана Тимочана и Крајинаца”, који се од 31. марта до 8. априла одржавају у Београду.

Место дешавања била је кућа Ђуре Јакшића у познатој Скадарској улици. Домаћин је било Удружењу Тимочана и Крајинаца из Београда, које ове године слави свој деведесети рођендан.

Установе Гитаријада представила је београдским Тимочанима и Крајинцима програм овогодишњег Фестивала, као и богат пратећи програм, а на крају је приказан и промотивни филм о Гитаријади.

На штанду Гитаријаде представљена је и енциклопедија, “Зајечарска Рапсодија”, аутора Зорана Алексића . Подсећања ради, ово дело представља урбану културу Зајечара од 1940. до 2010. године. Програм су музиком обојили музичари из Зајечара и Мајданпека, трио Зајечарски БЕАТ.

Дан раније, Установа Гитариајда имала је успешну промоцију и на манифестацији “Jamie Gastro Day”, која је одржана у зајечарском Еуроклубу, на Краљевици.

Програм овогодишње Гитаријаде биће представљен и на 16. Међународном сајму туризма и активног одмора, који се од 2. до 4. априла одржава у Нишу.

Осим Гитаријаде, посетиоцима Сајма биће представљене и остале манифестације Града Зајечара, попут Зоранових дана, Дана поезије, Филозофске школе, као и Царска палата Феликс Ромулијана.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 09
  јун
  Зајечар: Одржана друга седница Градског већа

  -По инструкцијама Министарства финансија то је морало да се уради. Испао је део пројеката, а највише смо смањили средства на позицији ликвидације Дирекције за изградњу, трудећи се да што мање пројеката које смо предвидели избацимо из буџета, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић након седнице већа

  Више
 • 07
  мај
  Зајечар: У недељу се обележава Дан победе над фашизмом

  Овим поводом, у 11,30 сати биће организован пријем у салону градоначелника за представника амбасаде Руске федерације. У част палим ослободиоцима Зајечара у Другом светском рату, храбрим борцима НОР-а и војницима Црвене армије,биће положени венци на Спомен Костурницу у 12 сати

  Више
 • 16
  мар
  Зајечар: Одржана 155. седница Градског већа

  На седници је усвојен Нацрт Одлуке о усвајању Плана генералне регулације Гамзиградске бање, Нацрт Одлуке о прихватању удела без накнаде у капиталу FULL PROTECT ДОО Београд-Савски венац, као и Нацрт Одлуке о прибављању сеоских кућа са окућницом у јавну својину града Зајечара, непосредном погодбом.

  Више
 • 13
  мар
  ГИК - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - УТВРЂЕН БРОЈ БИРАЧА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

  Градска изборна комисија Града Зајечара, на седници одржаној дана 13. марта 2021. године, донела је Одлуку о утврђивању и објављивању укупног броја бирача на територији града Зајечара. На дан 12. март 2021. године у 24,00 часа укупан број бирача на територији града Зајечара је 50471.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.