Вести

Огњеновић: Даноноћно пратимо ситуацију на терену

Огњеновић: Даноноћно пратимо ситуацију на терену

После обилних снежних падавина које су синоћ задесиле Зајечар и околину, а што је изазвало повећање водостаја на оба Тимока, чланови Штаба за ванредне ситуације Градске управе Зајечар константно су на терену и предузимају све потребне мере за заштиту од поплава.

Целе ноћи пратимо ситуацију на терену и за сада је све под контролом. Велика количина снега пала је у околини Зајечара, тако да очекујемо повећање и Црног и Белог Тимока“, рекао је Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара и командант Штаба за ванредне ситуације.

Ниво Црног Тимока тренутно је 260 центиметара, чиме је премашио коту редовне одбране од поплава која је 250 центиметара. Бели Тимок за сада не представља опасност, с обзиром да је тренутна кота 50 центиметара и испод је редовне одбране од поплава.

Проблем могу изазвати неконтролисано сливање бујичних вода, као и појава подземних вода у домаћинствима поред водотокова“, поручио је Милко Тодоровић, помоћник градоначелника и члан Штаба за ванредне ситуације.

Сви путни правци у Зајечару и околини су проходни, осим локалне саобраћајнице према подтупижничким селима Лесковцу, Леновцу и Ласову, где је због исклизнућа камиона саобраћај тренутно у прекиду. Екипе су на терену и ускоро се очекује нормализација саобраћаја ка овим насељима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.