Вести

Зајечар међу

Зајечар међу "Лидерима одрживог развоја"

Поводом предстојећег учешћа Града Зајечара на Конвенцији локалних самоуправа, коју организује Централно-европски форум за развој- ЦЕДЕФ, градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић разговарао је са доц.др Аном Бован – председницом ЦЕДЕФ-а и Јованком Арсић Каришић – председницом Управног одбора ЦЕДЕФ-а.

Циљ годишњег програма ЦЕДЕФ-а за градове и општине је повећање броја инвестиција у инфраструктуру, зелену енергију, управљање водама, отпадом и уштедама кроз енергетску ефикасност.

Упознао сам представнице ЦЕДЕФ-а чиме се Град Зајечар бави како би побољшао квалитет живота становницима. Прошле године имали смо велика улагања у инфраструктуру, а разговарали смо и о регионалној депонији Халово, која ће решити проблем комуналног отпада Зајечара и других градова у околини“, рекао је Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара.

Циљ овог програма јесте да се прикупе пројекти и направи база података која ће бити драгоцен документ, како би потенцијални фондови и инвеститори могли да ступе у контакт са локалним самоуправама и да покушају да заједно реализују те пројекте“, истакла је Јованка Арсић Каришић, председница Управног одбора ЦЕДЕФ-а.

На конвенцијама, које организује ЦЕДЕФ, окупиће се укупно 168 градова и општина. Зајечар ће учествовати 26. марта у Крушевцу, где ће се наћи 55 градова.

Овакве конвенције се организују у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарством рударства и енергетике, Одбором за заштиту животне средине Народне Скупштине Републике Србије и Агенцијом за заштиту животне средине Републике Србије .

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.