Вести

Град Зајечар добио

Град Зајечар добио "Film friendly" сертификат

Град Зајечар је добио "Film friendly" сертификат што значи да ће град на Тимоку отворити своја врата за снимање филмова. Овакав сертификат подразумева да ће се филмови снимати на одређеним локацијама у самом граду и његовој околини. За добијање дозволе прави се каталог локација за снимање самих филмова, један од најзанимљивијих локалитета је свакако и Фелиx Ромулијана.

"Формиране су радне групе за утврђивање локација на којима ће бити могуће снимање. Једна је Фелиx Ромулијана која је јако битна. град ће добити много", рекла је Сузана Вујић, начелница одељења за локални економски развој у Зајечару.

Сертификат се додељује граду, општини, државном органу, јавном предузећу или установи која: одреди службу или службеника задуженог за сарадњу са филмским сектором која ће прикупљати захтеве, процесуирати их уз координацију свих унутрашњих управа или служби; уведе прописану, јасну процедуру и ценовник за издавање дозвола за снимање на локацијама које су под њиховом надлежношћу; поседује списак или базу локација које су под њиховом надлежношћу, а које су реално доступне за филмске продукције.

Сертификат ће граду Зајечару бити додељен у петак у хотелу Радиссон блу у Београду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.