Вести

Завршна конференција пројекта

Завршна конференција пројекта "Рука која помаже" одржана је у Зајечару

Завршна конференција пројекта „Рука која помаже“ одржана је јуче у Градској управи Зајечар. За време трајања пројекта акредитовано је 39 геронтодомаћица. Пројекат је трајао годину дана, а четири месеца је пружана услуга помоћ у кући за 282 корисника.

У оквиру пројекта „Рука која помаже“ реконструисани су и опремљени објекти за подршку у раду геронтодомаћица у Зајечару и Мајданпеку, а набављено је и једно возило за потребе неготинског центра за социјални рад.

Допринос унапређењу услуга социјалне заштите и положај старих лица у локалним самоуправама Зајечарског и Борског округа био је циљ овог пројекта. Носилац пројекта је Град Зајечар.

Укупна вредност пројекта је 174 хиљаде евра, а пројекат је финансирала Европска унија у склопу програма ЕУ, који спроводи Стална конференција градова и општина. Медијски спонзор пројекта била је Бест телевизија и радио.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.