Вести

ЗАЈЕЧАР - престоница културе источне Србије

ЗАЈЕЧАР - престоница културе источне Србије

У Градској управи Зајечар одржан је састанак директора установа културe на коме се разговарало о изради Стратегије културе за град на Тимоку. Циљ локалне самоуправе је да Зајечар постане престоница културе источне Србије и да буде пример другим градовима.

“Стратегија културе треба да обухвати детаљне планове о културним манифестацијама Зајечара, а израдом Стратегије, Зајечар ће постати престоница културе источне Србије”, поручио је Александар Миливојевић, члан Градског већа.

Директори зајечарских установа културe на састанку су разговарали и о културним манифестацијама за 2015. годину.

Један од најважнијих догађаја ове године биће Зона толеранције, која ће се одржати на Феликс Ромулијани крајем априла и почетком маја.

“Очекују се посетиоци из иностранства, чиме ће овај антички локалитет бити центар туризма и културе не само Тимочке крајине, већ и овог дела Европе, рекао је Бора Димитријевић, директор Народног музеја у Зајечару.

“Матична библиотека “Светозар Марковић” ове године радиће на побољшању својих услуга”, поручио је Саша Јеленковић, в.д. директора зајечарске библиотеке.

Почетком фебруара су Дани позоришта, те ће на репертоару бити многе представе. Новитет је цена позоришних карата које ће коштати само 100 динара.

“Овом симболичном ценом желимо да вратимо публику у позориште”, истакао је Владан Церовић, в.д. управника Позоришта Тимочке крајине “Зоран Радмиловић”.

“Промоција Гитаријаде ће почети већ средином марта у Дому Омладине у Београду, а представљање највећег рок фестивала, као и организација 49. Гитаријаде биће један од приоритета Установе Гитаријада”, рекао је Перислав Дуцић, директор Установе Гитаријада.

“Култура и туризам иду заједно, тако да ће Установа “Центар за културу и туризам” града Зајечара ове године организоватни низ културних манифестација које ће бити туристички потенцијал града на Тимоку”, истакао је Зоран Стаменковић директор ЦЕКИТ-а.

Наредни састанак директора установа култура је 27. јануара, када ће почети израда Стратегије културе Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.