Вести

Почело уклањање дивљих депонија

Почело уклањање дивљих депонија

Радници АД "Пут" - а Зајечар данас су почели извожење комуналног отпада са дивљих на главну градску депонију Халово.

У Малом Извору, мештани су сав "дивљи" отпад складиштили на једном месту што је умногоме олакшало транспорт комуналног отпада.

"Наравно да дивље депоније нису законом дозвољене међутим када је већ тако добро је што се избегава бацање смећа поред пута, река или извора",

рекао је начелник Одељења за инспекцијске послове и комуналну полицију Зоран Јовић.

"Ово је још један пример бриге о људима коју спроводи Градска управа Града Зајечара на челу са председником Скупштине Сашом Мирковићем. Процена је да на овој дивљој депонији има 250-300 кубика смећа које треба извести. У плану је и извожење комуналног отпада са депоније у Грлишту и Трнавцу",

изјавио је члан Градског већа за грађевину и комуналну изградњу, Бојан Стојановић.

Бацање отпада на непрописаним местима је стого кажњиво, зато комунална инспекција и комунална полиција свакодневно контролишу и подносе захтеве за покретање прекршајног поступка против оних који не поштују закон. За физичка лица казна је од 5.000 – 75.000 динара, док су за предузетнике и правна лица казне много веће.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.