Вести

Градско веће апелује на директора Електротимока да се реши проблем породице Спасић

Градско веће апелује на директора Електротимока да се реши проблем породице Спасић

Помоћник градоначелника Мирко Николић упознао је већнике са проблемом породице Спасић која је у спору са Електротимоком, у којој поред осталих, живи девојчица од 11 година која је до сада имала 12 операција на дечијој клиници у Тиршовој, а која је и даље у ризичној групи и још увек је на сталним контролама. Њима је већ 6 месеци искључена струја а пред судом се води поступак због оптужби од стране Електротимока за нелегално коришћење електричне енергије, а да би се поново прикључили на систем потребно је да уплате око 150 000 динара.

По мишљењу вештака није било никакве крађе струје. Желели смо да новчано помогнемо породици Спасић али је мајка девојчице то одбила, речима да они нису социјални случајеви, да су своје рачуне до тренутка искључења уредно измиривали, што би чинили и на даље, и да им је једини захтев да им струја буде поново укључена јер судски спор може потрајати доста дуго, истакао је градоначелник Велимир Огњеновић.

У 21. веку дозволити да породица са тако болесним дететом живи под свећом не да је нехумано, то је по мени безобразлук, не желимо да утичемо на судски спор, знајући да нико није крив док суд то не прогласи, апелујем на директора Динића да се хитно реши проблем породице Спасић додао је градоначелник Огњеновић.

Понављам да је здравствено стање девојчице јако озбиљно, она тренутно живи у мраку и хладној просторији и зато се придружујем апелима да се овај проблем реши, истакао је Мирко Николић.

Будући да овде није реч о неплатишама, да је судски вештак мишљења да није било крађе струје и да породица Спасић жели да на суду докаже да нема њихове кривице, а имајући у виду да иду хладни дани желим да апелујем на директора Електротимока, господина Динића али и на више инстанце у оквиру ЕПС-а да се овај проблем реши и да се овој породици укључи струја до окончања судског спора, истакао је Милко Тодоровић, члан градског Већа.

Поред ових апела Градско Веће је донело одлуку да се што хитније закаже састанак представника града са директором Југоисток-а Ниш како би се пронашло решење за овај проблем.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.