Вести

Следеће године нова фабрика, а за месец дана канцеларија JP Weber у Зајечару

Следеће године нова фабрика, а за месец дана канцеларија JP Weber у Зајечару

Председник Скупштине Града Зајечара Саша Мирковић и градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић угостили су данас представнике немачке компаније JP Weber Арнда Хајмана и Мирка Вебера који је један од оснивача и сувласник компаније.

Један од наших приоритета је запошљавање људи и отварање нових радних места и очекујем да већ крајем другог квартала или почетком трећег квартала 2015. године имамо завршену једну инвестицију у Зајечару, истакао је Саша Мирковић на прес конференцији након састанка.

Ради се о инвеститору из Немачке који ће уложити у фабрику за производњу биоразградивих кеса. Регулатива Европске Уније о екологији и очувању животне средине је врло строга и ова фабрика имаће велики потенцијал за извоз својих производа на територији целе Еропе, изјавио је господин Хајман. Радимо на проналажењу локације за изградњу фабрике чиме ће у сарадњи са локалним предузетницима бити отворено око 60 нових радних места.

Сада смо у процесу избора пројеката и инвестиција које би смо комбиновали са директним инвеститорима. Након ових разговора убрзаћемо овај процес који ће врло брзо дати конкретне резултате, изјавио је Мирко Вебер.

Поред тога разговарало се и око техничих ствари у вези отварања заједничке канцеларије Града Зајечара и компаније JP Weber, као и о проналажењу потенцијалних инвеститора за зајечарске некадашње гиганте „Кристал“ и „Порцелан“. Канцеларија ће се бавити проналажењем стратешких партнера и инвеститора спремних да улажу у Зајечар и Тимочку Крајину а почетак рада се очекује у наредних 30 дана, додао је Мирковић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.