Вести

УРУЧЕН УГОВОР: МОДЕРНИЗАЦИЈА ПАРКИНГ СИСТЕМА У ГРАДУ ЗАЈЕЧАРУ

УРУЧЕН УГОВОР: МОДЕРНИЗАЦИЈА ПАРКИНГ СИСТЕМА У ГРАДУ ЗАЈЕЧАРУ

У Регионалном иновационом стартап центру у Чачку данас је приређена свечана церемонија уручења уговора градовима и општинама, добитницима средстава у оквиру Програма подршке у примени напредних технолошких решења у области друмског транспорта и саобраћаја за 2024.годину.


Уговор за пројекат ,,Систем организације паркинга са означавањем паркинг места” градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу на свечаности у Чачку, уручио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.


Пројектом је предвиђена модернизација паркинг система у граду Зајечару, односно увођење система заузетости паркинг места, за ужи центар града, за “црвену зону”, монтажа и конфигурација 140 паркинг сензора, а поред наведеног, пројекат предвиђа и постављање система за контролу и наплату паркинга на неколико локација у граду, у деловима града где постоји велика потреба за паркингом (гаража Макси у Крфској улици и Зелена пијаца у улици булевар Зорана Ђинђића, као и софтвер и хардвер ручне наплате и самонаплате паркинга за две јавне гараже).


Реализацијом пројекта град Зајечар жели да реши неколико проблема и подстакне боље управљање паркинг простором, а означавање паркинг места и имплементација система може довести до боље контроле паркинга, смањења неправилног паркирања и бољег управљања доступним паркинг местима.


Ефикасније управљање паркингом може допринети смањењу саобраћајних загушења у граду, јер смањује претраживање паркинг места.
-Концепт унапређења друмског транспорта и саобраћаја у граду Зајечару је нешто ка чему тежимо, а стратешко опредељење је увођење паметних решења са циљем системског унапређења капацитета паркирања у граду. Реализацијом овог пројекта свако ће уз помоћ мобилног телефона моћи да пронађе слободно паркинг место, нагласио је градоначелник Ничић.

Систем за контролу паркирања и наплату предвиђен је за објекте са великим бројем паркинг места и повећаном фреквенцијом саобраћаја.

Учешће Министарства је 15.000.000,00 динара, док ће Град Зајечар издвојити 20.927.068,80 динара,а укупна вредност пројекта са ПДВ-ом је 35.927.068,80 динара.

У краћем разговору након свечаности, министар Весић и градоначелник Ничић договорили су састанак у току јуна месеца, на коме ће бити речи о наставку радова у улицама III месне заједнице, наставку рехабилитације пута ка Бруснику као и о пројекту канализације и постројења за прераду отпадних вода.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.