Вести

Богојављење и пливање за Часни крст у Зајечару

Богојављење и пливање за Часни крст у Зајечару

Град Зајечар и Епархија тимочка и ове године на Богојављење организују на Црном Тимоку, на Поповој плажи пливање за Часни крст.

Сутра, 19. јануара одржаће се једанаесто Богојављенско пливање за Часни крст.

Како је предвиђено програмом, у 8 сати почиње Света Архијерејска Литургија, у 10 сати је велико водоосвећење у порти Саборне цркве, док ће у 11 сати кренути свечана литија, од Саборне цркве, кроз центар града до Попове плаже. Свечаност поводом једанаестог пливања за Часни крст, која ће бити организована на Поповој плажи, почиње у 11 сати и 30 минута.

ПРОГРАМ СВЕЧАНОСТИ:

  • 8,00 Света Архијерејска Литургија Св.Јована Златоустог у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Зајечару
  • 10,00 Велико водоосвећење у порти Саборне цркве
  • 11,00 Свечана литија од Саборне цркве кроз центар града до Попове плаже
  • 11,30 Свечаност поводом једанаестог пливања за Часни крст на Поповој плажи

За пливање су се ове године пријавила 32 пливача, који ће морати да прођу лекарски преглед, након чега ће се знати тачан број оних који ће сутра ући у воду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.