Вести

Национална конференција о менталном здрављу младих у Новом Пазару: Градоначелник Зајечара потписао Меморандум

Национална конференција о менталном здрављу младих у Новом Пазару: Градоначелник Зајечара потписао Меморандум

Нови Пазар је током наредних неколико дана домаћин конференције “Ментално здравље младих“, под покровитељством Министарства туризма и омладине.

Конференција је окупила више од 200 младих представника бројних организација и институција, као и представнике десет локалних самоуправа из Србије, међу којима је и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, који је данас потписао Меморандум о разумевању, а који се односи на подршку развоја услуга за младе усмерене на ментално здравље.

Након обраћања министара Славице Ђукић Дејановић, Данице Грујичић и Хусеина Мемића, присутнима се обратио и градоначелник Зајечара који је истакао да му је велико задовољство због тога што је град Зајечар у групи од 10 градова где ће бити имплементиран национални пројекат "Ментално здравље младих". Такође, Ничић је нагласио да је веома поносан што град Зајечар води рачуна о младима и да је све већи број пројеката које реализује Канцеларија за младе града.

Циљ ове конференције је окупљање кључних актера у раду са младима и покретање локалних заједница, како би унапредиле међусекторску сарадњу и координацију ресурса за системску подршку менталном здрављу младих.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.