Вести

НАСТАВАК САРАДЊЕ: Заједничка подршка Фондације Ана и Владе Дивац и Града Зајечара иницијативама младих

НАСТАВАК САРАДЊЕ: Заједничка подршка Фондације Ана и Владе Дивац и Града Зајечара иницијативама младих

У Зајечару је данас потписан Уговор о међусобној сарадњи између Фондације Ана и Владе Дивац и Града Зајечара на пројекту Омладинских фондова. Уговор су потписали Бошко Ничић, градоначелник Зајечара и Ђорђе Перишић сарадник на пројекту “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији”.

Пројекат Омладински фондови реализује се другу годину заредом, са циљем да допринесе учешћу младих у процесима локалног развоја, кроз доделу бесповратних новчаних средстава за пројекте које покрећу и воде млади.

Након потписивања новог уговора о сарадњи, градоначелник Зајечара Бошко Ничић изразио је захвалност Фондацији Ана и Владе Дивац, као и Канцеларији за младе града Зајечара.

-Са великом вером да ће бити још боље, данас смо потписали овај нови уговор, за наредну годину. Учињено је пуно, са милион динара прошле године реализовано је 13 пројекта, од чега четири у сеоским срединама, у Гамзиграду, Лесковцу, Великој Јасикови и Селачкој. Доста тога су урадили и ученици Гимназије и Медицинске школе, као и неформалне омладинске групе. То је допринело већем ангажовању младих, а кроз то уче и како се пишу пројекти. Трудићемо се у наредним годинама да што више из буџета локалне самоуправе издвајамо за ове намене, само да буде што више добрих пројеката, рекао је градоначелник и додао:

-У плану нам је и да што пре обезбедимо простор где ћемо изместити нашу Канцеларију за младе. Важно је да млади што више сами одлучују које су им потребе и мислим да је циљ управо овог пројекта да подстакне активизам, нагласио је Ничић.

-Ово потписивање уговора нам је веома значајно, нарочито јер смо продужили прошлогодишњу сарадњу са градом Зајечаром. Оно што је специфично у овом пројекту је то што млади сами предлаажу оно што им је потребно. Поред фантастичне сарадње са градом Зајечаром, новац ће бити искоришћен за више пројеката младих. Град Зајечар се истиче у реализацији овог пројекта на нивоу целе земље, рекао је након потписивања уговора Ђорђе Перишић сарадник на пројекту “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији”.

О пројектима који ће бити подржани одлучиваће одбор Омладинског фонда, састављен од младих из овог града који су изабрани на конкурсу. Фондација ће у Фонд уложити средства у износу од 700.000 динара, док ће Град Зајечар учествовати са 300.000 динара.

Пројекат „Омладински фондови“ се спроводи у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији”, коју спроводи ГИЗ у партнерству са релевантним Министарством за питања омладине, а биће подржани омладински фондови у пет локалних заједница - Обреновац, Прокупље, Зајечар, Власотинце и Владичин Хан.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.