Вести

Зајечар: Инфо дан поводом Конкурса за пројекте младих неформалних група

Зајечар: Инфо дан поводом Конкурса за пројекте младих неформалних група

Сутра, 24.октобра у 19 часова у малој сали Градске управе у Зајечару одржаће се Инфо дан поводом Конкурса за пројекте младих неформалних група, за младе од 18 до 30 година.

• Конкурс се налази на следећем линку https://www.divac.com/Konkursi/3479/Otvoren-konkurs-za-projekte-mladih-u-Obrenovcu.shtml, а може се конкурисати за:

• Пројекте вредности до 100.000 динара, који имају за циљ побољшање живота младих у најразличитијим областима: активизма и волонтеризма, културе, спорта, здравља посебно менталног здравља, безбедности, запошљавања, образовања, миграција, посебно повратка из ЕУ у Србију по споразуму о реадмисији;

• Оригиналне, занимљиве и корисне пројекте које подстичу друге младе да се укључе и буду активни чланови средине у којој живе;

• Пројекте које одговарају на локалне потребе и имају широк утицај на младе, посебно у руралним срединама;

• Пројекте који доприносе циљевима Стратегије за младе Републике Србије (2023 - 2030), као што су циљеви: млади су активни учесници друштва на свим нивоима, млади имају равноправне могућности и подстицаје да развијају своје потенцијале и компетенције, који доводе до социјалног и економског осамостаљивања;

• Пројекте који се могу реализовати од 01. децембра 2023. до 31. марта 2024. године;

• Предност приликом финансирања имају пројекти које осмисле и реализују млади из сеоских заједница, жене, Роми и повратници, као и пројекти који у своје активности укључују младе из ових осетљивих група.

(За припаднике неких од осетљивих група, као што су млади из сеоских заједница, жене, Роми и Ромкиње, повратници/це, горња старосна граница је 40 година и имају предност приликом финансирања идеја).

У оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији”, коју спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством туризма и омладине Републике Србије, подржавају се омладински фондови у изабраним руралним заједницама: Зајечар, Обреновац, Прокупље, Власотинце и Владичин Хан.

Уколико имате било какво питање, чекамо вас сутра на Инфо дану!

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.