Вести

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГРАДА ЗАЈЕЧАРА, 6.ОКТОБАР Фото: Тимочка

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГРАДА ЗАЈЕЧАРА, 6.ОКТОБАР

Поводом обележавања Дана града, данас је у сали зајечарској позоришта, приређена свечана академија, на којој су уручена највиша годишња признања Града Зајечара.

Звање Почасни грађанин Зајечара добио је проф. др Милан Недељковић, један од најзаслужнијих за отварање ангио сале и Одељења инвазивне кардиологије у Зајечару. Добитници Годишње награде су: Дејан Јанковић, привредник из Зајечара, оснивач „ТЕЛ – КАБЛ“ Д.О.О, за постигнуте резултате у области привреде, Младен Шљивовић, професор физике из Зајечара, за постигнуте резултате у области образовања и Лена Малетић, атлетичарка из Зајечара, за постигнуте резултате у области спорта. Бора Димитријевић је добитник Награде Града Зајечара “Никола Пашић“, а Власта Младеновић добитник Награде Града Зајечара „Светозар Марковић“.

Повеље за 2023. годину, као признање за постигнуте резултате и подстрек за још већа залагања, додељене су: Теодори Миловановић, ученици Основне школе „Хајдук Вељко“ у Зајечару, за постигнуте резултате на такмичењима из српског језика и књижевности, Павлу Кулићу, ученику Гимназије у Зајечару, за постигнуте резултате на такмичењима из математике и физике, Вуку Живковићу, ученику Гимназије у Зајечару, за постигнуте резултате на такмичењима из хемије, Јанку Младеновићу, тенисеру, ученику О.Ш. „Ђура Јакшић“ у Зајечару, за постигнуте резултате у спорту, Немањи Симовићу, ученику Гимназије у Зајечару, за постигнуте резултате на такмичењима из математике и физике, Луки Родићу, ученику О.Ш. „Љуба Нешић“ у Зајечару за постигнуте резултате на такмичењима из математике, физике и српског језика и језичке културе, Петру Савићевићу, ученику Гимназије у Зајечару, за постигнуте резултате на такмичењима из природних наука, екипи ученика Гимназије у Зајечару коју чине ученици: Миа Милосављевић, Анђела Милосављевић, Марија Стојановић, Јован Бузаџин и Павле Василијевић, за постигнуте резултате у ваннаставним активностима, Иви Николић, ученици О.Ш. „Десанка Максимовић“ у Зајечару, за постигнуте резултате на такмичењима из различитих наставних предмета и Дамјану Димитријевићу, ученику О.Ш. „Љуба Нешић“ у Зајечару, за постигнуте резултате на такмичењима из различитих наставних предмета.

Повеље је истакнутим зајечарским ученицима уручио председник Скупштине града Стефан Занков, док је добитницима Годишње награде Града Зајечара, Награде „Светозар Марковић“ и Награде “Никола Пашић“, као и добитнику звања Почасни грађанин Зајечара проф. др Милану Недељковићу, признања уручио градоначелник Бошко Ничић.

Бошко Ничић честитао је добитницима признања и рекао да сви они пишу историју Зајечара.

"Сви добитници су људи који се данас, овим наградама, од којих неке носе и имена Зајечараца који су оставили велики траг у историји, уписују у историју овог града. Многи су оставили траг али не можемо доделити толико нагада, а онима који су добили, нека то буде подстрек да се још више труде, јер историја се пише све док постоји овај град, поручио је на свечаној академији градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Обележавање Дана града почело је литургијом у Саборној цркви, а након литургијског сабрања и резања славског колача, у Богородичној кући у Улици Светозара Марковића, служен је акатист и приређена свечаност поводом ликовног, литерарног и фото конкурса „Мој Град – Мој Храм“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.