Вести

У ТОКУ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ДОДЕЛУ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА ГРАДА ЗАЈЕЧАРА У 2023.ГОДИНИ

У ТОКУ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ДОДЕЛУ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА ГРАДА ЗАЈЕЧАРА У 2023.ГОДИНИ

Одбор за избор и именовања, награде и признања Скупштине града Зајечара обавештава јавност да је у току јавни позив за подношење предлога за доделу јавних признања града Зајечара у 2023.години.

Јавна признања, утврђена овом Одлуком су:

 • Звање “Почасни грађанин” Зајечара,
 • Октобарска награда Града Зајечара,
 • Награда града Зајечара „Никола Пашић“,
 • Награда града Зајечара „Хајдук Вељко“,
 • Награда града Зајечара „Светозар Марковић“,
 • Повеља.

Јавна признања могу се доделити и постхумно.

Звање “Почасни грађанин” Зајечара додељује се појединцу, држављанину Републике Србије или странцу чији су рад и достигнућа од посебног значаја за Град Зајечар.

Звање “Почасни грађанин” Зајечара може се доделити само лицу које нема пребивалиште на територији Града Зајечара.

Скупштина града одлучује о додељивању звања „Почасни грађанин“Зајечара, уз претходну сагласност министарства надлежног за послове локалне самоуправе.

Октобарска награда Града Зајечара додељује се појединцима, удружењима, клубовима, друштвима, месним заједницама и другим организацијама за постигнуте резултате у свим областима привредног и друштвеног живота у Граду, а који представљају значајан допринос развоју Града Зајечара или његовој афирмацији у земљи и иностранству. Награда се може доделити физичком или правном лицу које има пребивалиште, односно седиште на територији Града Зајечара.

Награда се додељује поводом Дана Града Зајечара за резултате остварене у претходној и текућој години. Изузетно, уколико се Награда не додели у текућој години, могу се вредновати резултати остварени, не само у претходној и текућој години, већ у целом периоду који је претходио додели Награде.

Награда града Зајечара „Никола Пашић“ додељује се појединцима и организацијама за изузетан допринос у области унапређења и развоја друштвено-политичких односа.

Награда Града Зајечара „Хајдук Вељко“ додељује се појединцима или групи грађана за несебично ангажовање, исказану храброст и учињени подвиг приликом спасавања људских живота и имовине.

Награда Града Зајечара „Светозар Марковић“ додељује се појединцима и организацијама за изузетан допринос у области развоја културе и унапређења људских и грађанских права.

Повеља се додељује младима са подручја Града Зајечара, као признање за постигнуте резултате у раду и подстрек за још већа залагања.

Одбор за избор и именовања, награде и признања Скупштине града Зајечара, који треба да утврди предлоге у вези са доделом наведених јавних признања, упућује јавни позив свим физичким и правним лицима да, до 01.09.2023. године, доставе своје предлоге за доделу награда.

Уз предлог је потребно доставити образложење са разлозима због којих се кандидат предлаже, биографију кандидата, досадашње резултате и достигнућа у области за коју се кандидат предлаже, као и обавезно контакт предлагача а по могућству и контакт кандидата.

Предлог са образложењем за доделу награде може поднети сваки грађанин и правно лице, с тим да предлагач и предложени не могу бити исто лице.

Предлоге до означеног датума слати непосредно преко Услужног центра Градске управе Града Зајечара или поштом на адресу: СКУПШТИНА ГРАДА ЗАЈЕЧАРА-Одбор за избор и именовања, награде и признања, ул.Трг ослобођења број 1, 19000 Зајечар.

Одбор за избор и именовања, награде и признања Скупштине града Зајечара, неће разматрати непотпуне и неблаговремене предлоге.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 25
  мај
  ЕНЕРГЕТСКА САНАЦИЈА: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ГРАЂАНИМА ЗАЈЕЧАРА

  У великој сали Скупштине града Зајечара данас је уприличено потписивање уговора са грађанима који су на конкурсу за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова, остварили право на субвенционисана средства.

  Више
 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.