Вести

Бошко Ничић и Никола Бертолини обишли реконструисани вртић

Бошко Ничић и Никола Бертолини обишли реконструисани вртић "Ђурђевак"

Шеф Одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији Никола Бертолини и градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишли су зајечарски вртић „Ђурђевак”, који је реновиран кроз заједнички пројекат града Зајечара и Европске уније.

Вртић „Ђурђевак“ у Зајечару реновиран је уз подршку Европске уније преко програма ЕУ ПРО Плус, а који је реализован у сарадњи са Министарством за европске интеграције. Европска унија уложила је 200.000 долара, а град Зајечар око 175.000 долара. Реновирано је 1.600 квадрата.

Комплетно је замењен кровни покривач и столарија, реконструисане су кровне терасе, а урађена је и термоизолација фасаде, све у циљу унапређења енергетске ефикасности објекта.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић се овом приликом захвалио на донацији и најавио реконструкцију још два вртића у Зајечару.

-У приземљу је урађено 1.200 квадрата, на спрату још 400 квадрата, од тога је једна нова просторија која ће итекако послужити онима који овде раде. Чињеница је да се нама поново повећава број деце, има их на листи чекања, а овде има простора да се у будућности повећају капацитети. Радови су обављени пре времена и то је похвала и за извођаче. Пред нама су још два пројекта, а то је реконструкција обданишта "Свитац" и вртића "Љиљан". Један пројекат се ради са Министарством за бригу о породици, а други са Европском унијом, рекао је Бошко Ничић.

Поред реконструкције вртића, набављена је и информатичка опрема, као подршка спровођењу програма „Дигитални вртић“, рекао је новинарима Никола Бертолини.

-Ово је мој други долазак у Зајечар и драго ми је што су пореска средства грађана Европске уније заједно са средствима локалне самоуправе уложена су у нешто што је добро. Родитељи треба да доведу овде своју децу растерећени свих брига, јер знају да ће они овде бити у добром окружењу. Образовање, брига за будућност, нешто је чиме свака општина треба да се бави, истакао је Никола Бертолини, шеф Одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.