Вести

Зајечар: Међународни дан младих биће обележен бројним активностима

Зајечар: Међународни дан младих биће обележен бројним активностима

Са циљем да скрене пажњу на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика, студената, 12. августа, сваке године, обележава се Међународни дан младих. Ове године тема обележавања овог дана је „Зелене вештине за младе – ка одрживом свету“.

Обележавању овог дана и ове године се прикључује Град Зајечар. У периоду од 10:00 до 20:00 сати, у Парк шуми „Краљевица“, током целог дана биће организоване разне активности у складу са темом обележавања Дана.

Биће организован „SWAP market“ који омогућава посетиоцима да током целог дана, уколико желе, донесу али и узму половну гардеробу (гардероба која се доноси мора бити чиста и неоштећена).

Такође, у склопу програма је и радионица „Кликни зелено“ од 10 часова, у оквиру које ће ТОЦ тим са младима причати о значају смањења отпада који свакодневно стварамо.

У оквиру обележавања Дана младих од 11 часова биће организован и јавни час у пружању прве помоћи под називом „Млади, упомоћ!“ који ће реализовати волонтери зајечарског Црвеног крста. Час представља интерактивну радионицу у оквиру које ће инструктори и чланови екипе показати младима правилно збрињавање повреда.

Биће организована и акција чишћења Парк шуме „Краљевица“, од 11:30 часова до 13:30 часова, а за све учеснике биће обезбеђене рукавице и кесе за прикупљање отпада.

Oд 14-17 часова на програму је и такмичарска игра „Краљевица adventure“ за младе од 15 до 30 година. Екипу ће чинити пет учесника који ће се такмичити на пет пунктова на Краљевици. Екипа која добије највећи број поена, осваја прво место, а пријаве су могуће на овом линку.

Ове године ће бити организована и радионица за израду папира рециклажом искоришћених паклица цигарета. Радионицу организује Удружење РИМЕ, као модел подршке особама са интелектуалним сметњама у развијању радних потенцијала.

Планиран је и час ЗУМБЕ од 19:20 часова на градском базену који је бесплатан за све заинтересоване.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.