Вести

Одржана 16.седница Скупштине града Тимочка

Одржана 16.седница Скупштине града

На 16. седници Скупштине града Зајечара усвојен је други ребаланс буџета за 2023. годину. Начелница одељења за буџет и финансије града Зајечара Валентина Ђуричић образложила је да је разлог за други за други ребаланс буџета града Зајечара за ову годину је обавеза усклађивања плата запослених, а односи се на повећање од 12,5%.

Осим друге измене и допуне буџета града Зајечара за 2023. годину, са изменом Кадровског плана за ову годину, одборници су усвојили и завршни рачун буџета града за 2022. годину, одлуку о отуђењу непокретности из јавне својине Града Зајечара јавним надметањем и решење о усвајању годишњег ликвидационог извештаја Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и наџор „Урбанизам и изградња“ Зајечар – у ликвидацији за 2022. годину.

Усвојена је и одлука о усвајању Плана развоја града Зајечара за период од 2023. до 2029. године, одлука о усвајању Плана детаљне регулације за изградњу соларне електране на територији КО Брусник, предлог годишњег Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2023. годину, решење о усвајању годишњег извештаја о раду и финансијског извештаја Јавног комуналног предузећа „Тимок -одржавање“ за 2022. годину, решење о давању сагласности на одлуку о расподели добити тог предузећа за 2022. годину, решење о именовању директора тог јавног предузећа, као и решење о именовању директора Јавног комунално – стамбеног предузећа „Зајечар“.

Одборници су усвојили и решења о усвајању извештаја о раду и пословању и о финансијском пословању Апотекарске установе Зајечар за 2022. годину, решење о давању сагласности на план рада и финансијски план Апотекарске установе Зајечар за 2023. годину, решење о усвајању финансијског извештаја Центра за социјални рад „Зајечар“ за 2022. годину, одлуку о утврђивању економске цене услуга које пружа Центар за социјални рад „Зајечар“ за 2023. годину, као и решење о давању сагласности на Статут Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар.

Усвојена ја и измена одлуке о оснивању Туристичке организације града Зајечара, као и о решење о именовању директора Туристичке организације града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.