Вести

Јавни форум -Радионица за израду стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара

Јавни форум -Радионица за израду стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара

Град Зајечар је заједно са партнерским општинама Књажевац, Сокобања и Бољевац започео израду Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац, а у оквиру програма Европске уније за локални развој - ЕУ ПРО Плус, који за један од резултата има оснаживање капацитета на локалном и регионалном нивоу за примену инструмената интегралног територијалног развоја, сагласно са политиком територијалног развоја Европске уније и процесом придруживања Републике Србије. Више информација о ЕУ ПРО Плус програму можете наћи на интернет страници www.euproplus.org.rs.

Дефинисање визије и пројектних идеја треба да омогући стварање стратешког оквира за развој урбаног подручја и да омогући ширем кругу учесника и учесница, а посебно локалним актерима, да активно учествују и доприносе остваривају заједничке визије развоја.

Јавни форум - радионица за израду стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац, одржаће се 18. маја 2023. године у сали Центра за културу у Котлујевцу.

Изјаве за медије су предвиђене за 17 часова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.