Вести

У Зајечару потписан 101 уговор за добијање бесповратних средстава за спровођење мера енергетске санације

У Зајечару потписан 101 уговор за добијање бесповратних средстава за спровођење мера енергетске санације

Данас је у Зајечару потписан 101 уговор са грађанима који су на конкурсу за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова остварили право на субвенционисана средства.

За суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова укупно планирана средства које је Град заједно са средствима Републике Србије, Управе за финансирање и подстицање енергетске ефикасности, издвојио износе 20 милиона динара, од чега је 10 милиона динара определио Град Зајечар, а 10 милиона динара Република Србија, Управа за финансирање и подстицање енергетске ефикасности.

У оквиру првог позива укупно је 99 крајњих корисника испунило услове о додели бесповратних средстава за спровођење мера енергетске санације путем унапређења термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошње топле воде.

За суфинансирање мера у оквиру другог јавног позива, за који је опредељено шест милиона динара, укупно су два крајња корисника испунила услове и данас потписали уговоре о додели бесповратних средстава.

У име града Зајечара и градоначелника, присутнима се обратио заменик градоначелника Зајечара Владимир Виденовић.

„Финансирање је 50 одсто Град, 50 одсто од стране државе односно Управе за унапређење енергетске ефикасности. Задовољни смо одзивом, јер сви који су конкурисали испунили су услове за добијање средстава из ових пројеката. Хвала што имате поверења у Град Зајечар и државу и надам се да ћемо у будућем периоду опет сарађивати. Први пројекат се односио на замену столарије, а други на постављање соларних панела и то је веома битно за екологију и чистији ваздух у Зајечару. Опредељено је укупно 20 милиона динара, 10 милиона динара држава, 10 милиона град Зајечар. За столарију и фасаде одвојено је укупно 14 милиона динара, по пола град и држава, а 6 милиона за соларне панеле”, казао је Виденовић.

Овај програм први пут је прошле године реализован на територији града Зајечара, што ставља Зајечар у приоритете Републике Србије што се тиче енергетске ефикасности, речено је овом приликом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.