Вести

Радни састанци: Градоначелник Зајечара са министром Милићевићем, директорком “Хајнекен Србија”, представницима Државне ревизорске институције

Радни састанци: Градоначелник Зајечара са министром Милићевићем, директорком “Хајнекен Србија”, представницима Државне ревизорске институције

Министар без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић, задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором, посетио је данас Зајечар, како би градоначелника Бошка Ничића и његове сараднике упознао са плановима и пројектима Министарства. Министар Милићевић позвао је руководство града Зајечара да се са својим пројектом пријави на конкурс министарства за организацију летњих кампова за младе из дијаспоре.

-Летњи кампови су веома значајни за унапређење веза младих из српске дијаспоре са земљом порекла, као и за развијање пријатељских и културних односа међу децом из различитих делова дијаспоре и матице. План је да се крајем јула и почетком августа широм Србије организују кампови који ће угостити више од 15.000 наше деце из дијаспоре. Тематски ће бити сврстани у три групе - еко камп, спортски камп и окупљање културно-уметничких друштава. Свака локална самоуправа може да конкурише са својим пројектом организације кампа, а Влада ће преко нашег министарства сносити трошкове. Ови летњи кампови пре свега треба да нашим малишанима из света приближе Србију, да виде унутрашњост наше лепе земље а не само Београд, да се друже са вршњацима и кроз то још више заволе своју матицу и пожеле да се једног дана врате на огњишта својих предака,рекао је миистар и додао:

-Сарадња са дијаспором је дугорочан процес који захтева континуирану пажњу и напор од стране државе, укључујући и локалну самоуправу. Овде је незамењива улога локалне самоуправе и ја сам и данас позвао наше домаћине у Зајечару да припреме своје инвестиционе пројекте који би привукли привреднике из наше дијаспоре. Ми смо ту да будемо мост између инвеститора из дијаспоре и локалне самоуправе и учинимо све како бисмо сви заједно допринели напретку наше Србије, истакао је министар Милићевић.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић захвалио се министру Милићевићу и његовим сарадницима на посети и овом приликом истакао да је пројекат летњег кампа за омладину из дијаспоре итекако значајан, јер пружа могућност да се у различитим областима млади организују, окупе и друже, да не забораве своје корене, своју државу и свој народ. Нагласио је да је добро што кампови имају разне теме, па ће као такви и задовољити различита интересовања младих.

-Зајечар има шта да покаже, и сигурно ће конкурисати, имамо богато културно наслеђе, ту је наше професионално позориште и Центар за културу, Народни музеј, имамо и градски фолклорни ансамбл, хор, у готово сваком селу одржавају се манифестације које са богатим садржајима осликавају културу и традицију овог краја Србије, рекао је Ничић.

Ничић је раније у току дана одржао и састанак са директорком компаније “Хајнекен Србија”, Недом Ђокић, са којом је разговарао о будућој грејној сезони, а састао се и са представницима Државне ревизорске институције на тему спровођења ревизије сврсисходности пословања на тему "Управљање висећим мостовима у Републици Србији".

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.