Вести

Зајечар: Представљање новог развојног програма “ПРО -Локално управљање за људе и природу”

Зајечар: Представљање новог развојног програма “ПРО -Локално управљање за људе и природу”

У великој сали Скупштине града Зајечара сутра, 29. марта биће представљен нови развојни пројекат “ПРО-Локално управљање за људе и природу”, који се реализује уз подршку Швајцарске владе и доприноси унапређењу квалитета живота грађана кроз унапређење локалног управљања, социјалне укључености и заштите животне средине у 99 градова и општина из Шумадије, западне, источне и јужне Србије.

Директни корисници подршке програма ПРО су локалне самоуправе, организације цивилног друштва и грађани и грађанке Србије, нарочито рањиве друштвене групе, са фокусом на Роме, особе са инвалидитетом, старе, омладину и децу. Кључни партнери на националном нивоу су Министарство државне управе и локалне самоуправе, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарство заштите животне средине.

Спровођење програма је започето у јануару 2023. године уз подршку Владе Швајцарске, а у наредне четири године програм ће спроводити Канцеларија уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са УН агенцијама - Дечијим фондом Уједињених нација (UNICEF), Популационим фондом Уједињених нација (UNFPA) и Програмом Уједињених нација за животну средину (UNEP).

Представљање развојног програма заказано је за 11 часова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.