Вести

Шипиково, Глоговица и Вражогрнац добијају реконструисане школе: Градоначелник обишао радове

Шипиково, Глоговица и Вражогрнац добијају реконструисане школе: Градоначелник обишао радове

У Шипикову, Глоговици и Вражогрнцу се увелико ради на реконструкцији школа. Радове је са сардницима обишао градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Након обиласка свих градилишта градоначелник Зајечара је нагласио да јe улагање у школство, улагање у будућност.

- Вредност инвестиције реконтурисане школе у Шипикову је близу 19 милиона динара, затим смо обишли у склопу истог пројекта школе и у Глоговици и Вражогрнцу. Морам да напоменем да пројекат финансира Влада Републике Србије по уговору са Европском инвестиционом банком, док је пројектну документацију обезбедила локална самоуправа у вредности три милиона динара. У школи у Глоговици ради се 167 квадрата, од крова до пода се реновира. За реконструкцију Основне школе „Јован Јовановић Змај” Салаш, издвојено одељење у Глоговици уложено је око 13 милиона динара. Реновирање ОШ "Доситеј Обрадовић" у Вражогрнцу је највеће и ради се 952 квадрата. Биће ово једна од савременијих школа. Вредност радова у Вражогрнцу је око 33 милиона динара. Много је критика било на то како дајемо паре за пројекте, а да нисмо имали пројекте никада не би ни добили овај новац за реконструкције, рекао је Ничић.

Дирекотри школа су изразили велику захвалност локалној самоуправи.

-Ова школа ће добити нови изглед какав заслужује. Објекат пре ове реконструкције имао је велики проблем у унутрашњем изгледу, док је екстеријер био у јако лошем стању. Деца ће овом реконструкцијом добити један уређенији простор и боље услове, као и запослени у школи, рекао је Божидар Рајић, директор ОШ „Јован Јовановић Змај” Салаш.

-Школа у Вражогрнцу добиће ново рухо и неће бити то она школа што је била. Након реконструкције биће топла, светлија, учионице ће бити нове и кров се ради. Радиће се и друга фаза тоалета који није био урађен и стари део школе и хвала пуно градоначелнику Ничићу и локалној самоуправи, рекла је Анита Савић, директорка ОШ „Доситеј Обрадовић” Вражогрнац.

Све три школе укупно се раде у вредности од 64 милиона динара. У плану су и реконструкције школа у Халову, Трнавцу и Малом Извору.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.