Вести

„Осмомартовски базар” у Зајечару: Близу 100 излагача из Србије

„Осмомартовски базар” у Зајечару: Близу 100 излагача из Србије

Традиционално, сваке године у Зајечару, уочи Међународног дана жена – 8. марта, организује се „Осмомартовски базар”.

Ове године „Осмомартовски базар” окупио је близу 100 излагача, који су дошли из различитих градова у Србији. Поред излагача из Зајечара, посетиоци су могли да уживају у производима из Чачка, Алексинца, Краљева, Крушевца, Новог Сада, Руме, Јагодине, Куршумлије, Пирота, Медвеђе…

На штандовима су се нашли производи од меса, различите врсте сирева, ликери, вина, слаткиши, производи од вуне и други производи домаће радиности, као и цвеће. Град Зајечар је познат по базарима, који се неколико пута годишње организују и ово је права прилика да многи посете град на Тимоку.

„Туристичка организација у Зајечару наставља традицију организовања базара уз подршку локалне самоуправе. Град Зајечар за време базара је место сусрета, добре енергије, расположења и место добре гастрономске понуде. Овде су посетиоци из Зајечара, али и из других градова, као и наше драге комшије из Бугарске. Хвала свим излагачима на креативности коју доносе у наш град, на многобројним производима. Желим да се захвалим и излагачима из града Зајечара”, поручила је Драгана Гогић Рајковић, директорка Туристичке организације града Зајечара.

„Осмомартовски базар” у Зајечару траје до 8. марта 2023. године, а наредни базар биће „Улица ускршње радости”.

Организатор је Туристичка организација града Зајечара, а покровитељ Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.