Вести

У ЗАЈЕЧАРУ САСТАНАК СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА: За стотину произвођача млека 253 тоне кукуруза

У ЗАЈЕЧАРУ САСТАНАК СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА: За стотину произвођача млека 253 тоне кукуруза

У великој сали Скупштине града Зајечара заменик градоначелника Владимир Виденовић, градски већник за пољопривреду Весна Станковић и директорка ПССС "Агрознање" из Зајечара Славица Џелатовић одржали су састанак са пољопривредним произвођачима из зајечарских села у вези са поделом меркантилног кукуруза, по уредби Владе Републике Србије.

Најпре се пољопривредницима обратио заменик градоначелника др Владимир Виденовић, који је овом приликом истакао да је ова помоћ од изузетног значаја за наше произвођаче.

-Извлачење и транспорт меркантилног кукуруза је велики посао. Градоначелник Зајечара је свестан могућих проблема и трошкова које би могли имати наши произвођачи, па је тако одлучио да сав организациони и финансијски трошак извлачења, паковања и транспорта кукуруза до места преузимања, буде на терет буџета града, рекао је Виденовић.

Весна Станковић, члан Градског већа подсетила је произвођаче о значају имплементације е-аграра.

-Период који нам предстоји неће бити лак ни за произвођаче ни за људе из стручне службе, а ни за локалну самоуправу. Битно је да ћемо сви бити ту као ваша подршка и помоћ кроз цео тај процес, па смо тако са ПССС "Агрознање" договорили да ће сваке среде до краја фебруара бити организована дежурства у малој сали Градске управе Зајечар. Стручни људи из службе олакшаће вам узимање параметара и скидање апликација за е-аграр, нагласила је Станковић.

Скупу се обратила и директорка ПССС „Агрознање“ Славица Џелатовић.

-На територији града Зајечара за 100 пољопривредних произвођача одобрено је 253.440,00 кг меркантилног кукуруза из робних резерви и то 240 кг по музном грлу, које је остварило премију у 2021. години. Стручна саветодавна служба „Агрознање“ из Зајечара задужена је целокупном количином, и данас смо се окупили да би произвођачима поделили потврде о додељеним количинама и почели смо са израдом овлашћења за преузимање кукуруза код складиштара, навела је Славица Џелатовић директорка Агрознања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.