Вести

У Зајечару одржана 63.седница Градског већа

У Зајечару одржана 63.седница Градског већа

Данас је у Зајечару одржана 63.седница Градског већа којом је председавао заменик градоначелника Владимир Виденовић.

Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета града Зајечара за 2022. годину, Нацрт Одлуке о отпису потраживања града Зајечара према предузећу Акционарско друштво „Икарбус“ фабрика аутобуса и специјалних возила Београд, Нацрт Одлуке о утврђивању времена и узрока смрти лица умрлих изван здравствене установе и издавање потврде о смрти на територији града Зајечара, Нацрт Решења о именовању главног урбанисте Града Зајечара, Нацрт Решења о образовању Комисије за планове града Зајечара, као и Нацрт Решења о изменама Решења о образовању Другостепене комисије за спровођење избора за чланове Савета месних заједница.

На 63.седници већа, зелено светло је дато и на Нацрт Решења о давању сагласности на Статут Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, на Нацрт Решења о давању сагласности на План рада за 2023. годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, на Нацрт Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2023. годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, на Нацрт Решења о усвајању Извештаја о пословању Туристичке организације града Зајечара од 01. јануара до 31. децембра 2022. године, на Нацрт Решења о давању сагласности на Годишњи програм рада за 2023. годину Туристичке организације града Зајечара, на Нацрт Решења о именовању председника и чланова Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар, на Нацрт Решења о именовању председника и чланова Надзорног одбора Јавног комунално -стамбеног предузећа “Зајечар“ Зајечар, на Нацрт Решења о престанку мандата и именовању председника и чланова Управног и Надзорног одбора Туристичке организације града Зајечара и на Нацрт Решења о измени Решења о преносу права коришћења средстава у јавној својини од ЈП “ Дирекција за изградњу“ Зајечар на Град Зајечар.

Усвојен је и Нацрт Решења о усвајању Програма праћења квалитета површинских вода на територији града Зајечара за 2023. годину, Предлог Правилника о измени Правилника о начину остваривања права на превоз путника у градском и приградском линијском превозу на територији града Зајечара, Предлог Решења о расписивању Конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији града Зајечара у 2023. години и Предлог Јавног позива за суфинансирање пројеката у области јавног информисања на територији града Зајечара у 2023. години.

На Градском већу усвојен је и Предлог Решења о усвајању Извештаја о раду Интерресорне комисије (ИРК) за процену потребе за додатном образовном, здравственом и социјалном подршком детету, ученику и одраслом и предложеним и пруженим подршкама, за 2022. годину, Предлог Решења о одобравању финансирања годишњих програма спортских организација за 2023. годину, Предлог Решења о распореду средстава у области спорта – подршка локалним спортским организацијама, удружењима и савезима за 2023. годину, Предлог Решења о образовању Жалбене комисије, Предлог Решења о усвајању Плана активности за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава из сопственог буџета на територији града Зајечара за период 2022-2025, Предлог Закључка о усвајању Извештаја о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине града Зајечара за 2022. годину, Предлог Закључка о измени Закључка о давању сагласности за закључење Уговора о давању у закуп полигона за обуку возача као и Предлоге Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.