Вести

Центар за промоцију науке отворио Научни клуб у зајечарској гимназији

Центар за промоцију науке отворио Научни клуб у зајечарској гимназији

Центар за промоцију науке отворио је Научни клуб у Гимназији у Зајечару. Научни клуб је предвиђен као место сусрета деце, ученика, студената, наставника, научника и грађана са науком и технологијом. Сви заинтересовани ученици у клубу могу да се упознају са иновативним и новим приступима учењу и овладају научном методологијом. У клубу ће моћи да се одржавају дебате, изложбе, конференције, предавања, презентације, пројекције, радионице, семинари, састанци, као и неформална окупљања на којима се разговара о темама из области науке и технологије. Чланство у Научном клубу је добровољно и бесплатно.

Меморандум о сарадњи потписали су у име Центра за промоцију науке Тања Аднађевић, градоначелник Зајечара Бошко Ничић и директор Гимназије Зајечар Срђан Станојевић.

Од 14 научних клубова колико их постоји у Србији, Гимназија у Зајечару је прва гимназија у којој је отворен Научни клуб, истакла је Тања Аднађевић из Сектора за промотивне активности Центра за промоцију науке.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић обраћајући се ученицима поручио је да користе овај простор што више могу, а да ће локална самоуправа настојати да им омогући још боље услове у школству.

„Знање је богатство које носите у себи и које нико никада неће моћи вам одузме и зато проводите овде што више времена и размењујте идеје, а на нама је као локалној самоуправи да вам омогућимо још боље услове”, рекао је Ничић.

Гимназија Зајечар једна је од многих школа која примењује креативност у раду са ученицима, казао је директор зајечарске Гимназије Срђан Станојевић и захвалио локалној самоуправи на помоћи.

„Захвалио бих се Граду Зајечару и градоначелнику, који поред тих неких основних активности које пружају као локална самоуправа, омогућавају нам подршку у разним областима, посебно у раду са талентованим ученицима. Град Зајечар је ове године издвојио скоро милион динара за учешће наших ученика и наставника на разним међународним државним такмичењима. Ове године смо освојили 33 награде на тим државним међународним такмичењима, а од тога 16 првих награда. У будућем периоду желим да омогућимо да овај простор буде простор стицања нових знања и самим тим очекујем много боља и већа достигнућа”, нагласио је Станојевић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.