Вести

Министар Марко Благојевић у Зајечару: Почели радови на реконструкцији Дечијег одељења Здравственог центра

Министар Марко Благојевић у Зајечару: Почели радови на реконструкцији Дечијег одељења Здравственог центра

Министар за јавна улагања Марко Благојевић посетио је данас Зајечар, и овом приликом обишао почетак радова на реконструкцији Дечијег одељења Здравственог центра у Зајечару.

Министар Благојевић је након обиласка изразио велико задовољство што ће Дечије одељење у Зајечару добити ново рухо.

-Почели су радови на реконструкцији, у року од годину дана колико је у плану да радови трају, овај објекат би требало да буде комплетно реконструисан. У оквиру објекта планиран је и Дечији диспанзер, који ће постати део Дечијег одељења болнице, број квадрата ће бити увећан за 40 процената у односу на капацитет који је постојао до сада, рекао је новинарима Марко Благојевић и додао:

- Биће већи број кревета, и корисници и пацијенти ће боравити у много бољим условима, свака соба ће имати тоалет, јер је врло битно да постоје простојни услови за пружање здравствене неге. Радови ће обухватити и унапређење енергетске ефикасности, биће потребно мање топлотне енергије како би се објекат загрејао, па ће тако након завршетка радова, овај објекат бити неупоредиво јефтинији за одржавање. Имаћемо и највеће стандарде када је питању безбедност и доступност. Циљ је да читав комплекс болнице буде реконструисан и то по највишим стандардима за јавно здравље. Хоћемо да имамо здравство са којим би смо могли да станемо раме уз раме са било којом земљом у свету. Здравство је један од приоритета Владе Републике Србије, закључио је министар Марко Благојевић.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић се захвалио председнику Републике Србије, Влади Републике Србије, као и министру за јавна улагања.

-Ово је прва фаза, сигурно је да ће ово много значити, свима нама, пре свега нашој деци. Укупна вредност радова, само ове прве фазе, је близу 400 милиона динара. Очекујемо да у догледном тренутку уђемо и у другу фазу, нагласио је Ничић и додао:

-У оквиру реконструкције објекта имаћемо и хируршку салу за дечију хирургију, повећаће се и смештајни капацитет и мислим да Зајечар добија нешто што је дуго чекао. Хвала свима, рекао је градоначелник Зајечара.

Мирослав Стојановић директор Здравственог центра у Зајечару рекао је да се реализација пројекта реконструкције Дечијег одељења дешава на опште задовољство, јер Здравствени центар у Зајечару како је истакао, покрива велики део Тимочке крајине.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.