Канцеларија за младе - Активности

Канцеларија за младе града Зајечара: Млади, доставите предлоге за опремање простора у вашој средини!

Канцеларија за младе града Зајечара: Млади, доставите предлоге за опремање простора у вашој средини!

Канцеларија за младе града Зајечара позива формалне и неформалне групе младих из руралних средина, да до недеље, 20. новембра, доставе своје предлоге за опремање простора за младе (на отвореном или у затвореном), у краћој наративној-слободној форми, и пошаљу на мејл адресу omladina@zajecar.info (у наслову мејла ставити назнаку ПРЕДЛОГ ЗА ОПРЕМАЊЕ ПРОСТОРА ЗА МЛАДЕ У РУРАЛНИМ СРЕДИНАМА – КЛЕР), или преко Услужног центра Градске управе, у затвореној коверти, са истом назнаком.

Уз предлог, обавезно навести име и број телефона контакт особе која ће касније бити позвана на консултације.

Након достављених предлога и најидеалнијег решења за опремање простора за младе у руралним срединама, Град Зајечар ће конкурисати за средства у оквиру пројекта „Перспективе за младе у руралним срединама“, које подржава Министарство за економску сарадњу Савезне Републике Немачке, а у партнерству са Министарством омладине и спорта и Министарством рударства и енергетике Републике Србије, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу – ГИЗ.

Млади могу предложити набавку опреме у вредности до пет хиљада евра, а пројекат „Промоција обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности“ додатно жели да оснажи младе да буду промотери обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности и активни учесници у енергетској транзицији, па ће се, уколико предлог садржи и ову компоненту, вредност пројекта увећати за три хиљаде евра.

Циљ позива је јачање односа поверења и одговорности између локалних самоуправа и младих, кроз креирање искустава и пракси у области укључивањa младих из руралних подручја у процесе одлучивања на локалном нивоу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.