Вести

Одржана 54. седница Градског већа: Усвојен Нацрт Одлуке о буџету града Зајечара за 2023. годину

Одржана 54. седница Градског већа: Усвојен Нацрт Одлуке о буџету града Зајечара за 2023. годину

Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржана 54. седница Градског већа, којом је председавао председник Градског већа и градоначелник Зајечара Бошко Ничић. Градски већници су усвојили Записнике са 52. и 53. седнице, Извештај о извршењу буџета за период од 01.01.2022. до 30.09.2022. године, Извештај о Јавној расправи о Нацрту Одлуке о буџету града Зајечара за 2023. годину, као и Нацрт Одлуке о буџету града Зајечара за 2023. годину, са Кадровским планом за 2023. годину.

Валентина Ђуричић начелница Одељења за финансије града Зајечара је овом приликом истакла да је буџет рађен по упутствима Министарства финансија.

-Буџет је рађен по упутствима Министарства, остварени приходи за шест месеци текуће године могу да се увећају само 8,1 % за наредну годину, па је тако буџет за 2023.годину, из свих извора, милијарда 992 милиона 857 хиљада динара, рекла је Ђуричић.

Зелено светло је дато и на Нацрт Одлуке о отпису потраживања града Зајечара према предузећу за производњу гумарских и хемијских производа „Trayal“ Корпорација А.Д. Крушевац, на Нацрт Одлуке о прибављању градског грађевинског земљишта на кп.бр. 5834/61 КО Зајечар, у Зајечару, у ул. Ђуре Ђаковића, у јавну својину града Зајечара, путем размене непосредном погодбом, на Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија у селу Грљан, на Нацрт Одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног комунално – стамбеног предузећа „Зајечар“ Зајечар, на Нацрт Решења о утврђивању текста Огласа о јавном конкурсу за именовање директора Јавног комунално – стамбеног предузећа „Зајечар“ Зајечар, на Нацрт Одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног комуналног предузећа „Тимок -одржавање“ Зајечар као и на Нацрт Решења о утврђивању текста Огласа о јавном конкурсу за именовање директора Јавног комуналног предузећа „Тимок -одржавање“ Зајечар.

Усвојен је и Предлог Закључка о измени Наредбе III број 312-222/2022 од 12.09.2022. године (спортске хале и школске сале). Наиме, мења се тачка 2. Наредбе Градског већа о мерама смањења потрошње електричне и топлотне енергије и сада гласи: „Спортске хале и школске сале у којима се одржавају тренинзи спортских екипа, могу се користити у периоду до 21 час, уз коришћење 50% инсталиране расвете“.

На данашњој седници усвојен и Нацрт Одлуке о постављању Спомен обележја Ивану Ђурђевцу у Зајечару, на углу ул.Пана Ђукића и Николе Пашића, испред зграде Министарства унутрашњих послова Полицијске управе у Зајечару, Нацрт Решења о измени Решења о преносу права коришћења на сеоским водоводима, Нацрт Решења о усвајању Извештаја о реализацији Годишњег плана рада Предшколске установе „Ђулићи“ Зајечар за септембар 2021.- август 2022. године, Нацрт Решења о давању сагласности на Годишњи план рада Предшколске установе „Ђулићи“ Зајечар за радну 2022/2023. годину, Нацрт Решења о давању сагласности на прву измену Финансијског плана за 2022. годину Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару и Нацрт Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа“ Тимок-одржавање“ Зајечар за 2023. годину.

Градско веће града Зајечара усвојило је и Нацрт Решења о образовању Локалног савета родитеља, Предлог Одлуке о расписивању Јавног позива за суфинансирање мера енергетске санације, породичних кућа и станова које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде на територији града Зајечара за 2022. годину, Предлог Одлуке о расписивању Јавног позива за суфинансирање уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и унапређење термотехничког система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте на територији града Зајечара за 2022. годину, Нацрт Одлуке о отуђењу стана из јавне својине града Зајечара непосредном погодбом, као и Предлог Решења о давању на коришћење возила Градске управе града Зајечара Јавном комуналном предузећу „Хигијена Зајечар“ Зајечар.

Градски већници су дали зелено светло и на Предлог Решења о одобравању средстава из Годишњег програма организација у области спорта којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у 2022. години, на Нацрт Решења о давању сагласности ЈКП "Хигијена Зајечар" на цене гробљанских услуга и на Предлог Правилника о изменама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Градској управи, Правобранилаштву града Зајечара, буџетској инспекцији и Служби за интерну ревизију града Зајечара.

На 54.седници Градског већа, већници су усвојили и Нацрте Решења о разрешењу и именовању чланова Школских одбора: Основне музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Зајечару, Основне школе „15. Мај“ у Малом Јасеновцу, Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Вражогрнцу, Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Салашу и Основне школе „Љубица Радосављевић Нада“ у Зајечару. Такође, усвојено је и Решење о разрешењу и именовању члана Управног одбора Предшколске установе „Ђулићи“ у Зајечару, као и Решење о разрешењу и именовању члана Надзорног одбора Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.