Вести

Заседали градски већници у Зајечару: Усвојен Закључак о давању препоруке за одлагање почетка грејне сезоне

Заседали градски већници у Зајечару: Усвојен Закључак о давању препоруке за одлагање почетка грејне сезоне

Данас је у Зајечару одржана 52. седница Градског већа на којој је усвојен Предлог Закључка о давању препоруке за одлагање почетка грејне сезоне. Грејна сезона у Зајечару биће одложена због повољних временских услова, али и због опште ситуације са енергентима у свету и у Србији.

Седницом је председавао Бошко Ничић, председник Градског већа и градоначелник Зајечара.

-Временски услови нам иду на руку, постоје најаве Хидрометеоролошког завода да ће у наредних недељу дана температура бити сигурно изнад просечне за ово доба године. Мислим да сви треба да се понашамо домаћински, поготово у овој ситуацији која је задесила не само Србију, него и цео свет. Боље је да будемо сигурни да ће онда онда када буде било заиста хладно, наши домови бити топли. Уштедећемо много новца, сваки дан одлагања грејне сезоне доноси одређену уштеду. Сматрам да је најважније да се у овим условима обезбеде енергенти, да имамо стабилан грејни систем током целе зиме, онда када то заиста буде било потребно. Иако је град Зајечар и наше ЈКСП „Зајечар“ обезбедило довољно енергената (мазута), за почетак грејне сезоне, не расипајмо ресурсе. Све док је температура у октобру око 20 степени и више, бесмислено је трошити енергенте у ситуацији свеопште светске енергетске кризе, рекао је Ничић и додао:

-Морамо ове зиме бити посебно одговорни према својој земљи. Градски штаб за ванредне ситуације ће свакодневно пратити временске услове, те ће у складу са њима и дати препоруку нашем Јавном комунално -стамбеном предузећу за почетак грејне сезоне. Када се стекну временски услови за то, грејна сезона ће почети. Молимо и препоручујемо грађанима да, као надомештај одлагања грејне сезоне, што мање користе електричну енергију, сем када је то неопходно, како не бисмо довели у питање систем снабдевања електричном енергијом, закључио је Ничић.

На 52.седници Градског већа у Зајечару усвојен је и Предлог Одлуке о избору директних корисника привредних субјеката за спровођење енергетске санације стамбених објеката, Предлог Одлуке о избору директних корисника привредних субјеката у спровођењу мере енергетске санације путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и мере унапређења термотехничких система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте, Предлог Закључка о ангажовању педагошког асистента Анђелике Агушевић из Зајечара, за рад у Основној школи „Ђура Јакшић“ у Зајечару, као и Предлог Правилника о организацији и систематизацији радних места у Градској управи, Правобранилаштву града Зајечара, буџетској инспекцији и Служби за интерну ревизију града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.