Вести

Израда Плана развоја града Зајечара: Стратешки оквир за усмеравање ресурса локалне заједнице

Израда Плана развоја града Зајечара: Стратешки оквир за усмеравање ресурса локалне заједнице

Град Зајечар

Град Зајечар је приступио изради Плана развоја- најважнијег развојног документа, који као такав даје стратешки оквир на основу кога се дефинишу конкретне активности и усмеравају ресурси локалне заједнице.

Израда Плана развоја града Зајечара се спроводи у оквиру Пројекта немачко-српске развојне сарадње „Подршка реформи јавне управе у процесу приступања Европској унији“ (PAR2EU), који спроводе Немачка организација за међународну сарадњу (GIZ), Национална алијанса за локални економски развој (NALED) и Балкански центар за регулаторну реформу (BCRR) у сарадњу са Републичким секретеријатом за јавне политике (РСЈП).

Овај процес ће у нашем граду водити Координациони тим, састављен од представника локалне самоуправе, али ће током процеса значајну улогу имати и Партнерски форум у коме ће учествовати и остале институције, установе, приватни и цивилни сектор.

Партнерски форум је као пример добре праксе широког укључивања заинтересованих страна у процес планирања и добар инструмент за консултације и стварање партнерства, замишљен да буде консултативно тело за потребе припреме и праћења спровођења дугорочних планских докумената, као што је План развоја јединица локалних самоуправа. Ово тело пружа могућност окупљања и укључивања представника локалне заједнице, приватног и цивилног сектора у рад Тематских радних група. Партнерски форум, овако замишљен, има значајну улогу у спровођењу процеса консултација током израде Плана развоја, али и касније у спровођењу.

План развоја ће омогућити да доносимо и спроводимо одлуке које су по мишљењу становника наше локалне саомуправе и свих релевантних чиниоца локалне заједнице, најважније за њен развој“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.