Канцеларија за младе - Активности

Перспективе за младе у руралним срединама у Србији

Перспективе за младе у руралним срединама у Србији

Позивамо вас да искористите сјајну прилику и пријавите се јесењи камп за младе са рурала, који ће се одржати од 17. до 21. октобра 2022 године у еколошком центру Радуловачки у Сремским Карловцима.

Обука има за циљ да млади људи на један еколошко прихватљив начин добију основна знања о производњи електричне енергије и тиме изграде властите капацитете како би у даљим корацима развили практичне вештине које ће им бити од помоћи у самосталној изради и примени обновљивих извора енергије фокусирајући се на соларну енергију и примену исте у њиховим заједницама. Учесницима ће након обуке бити на располагању пет мини соларних електрана као вид подршке за релазацију обновљивих извора енергије у њиховим локаним заједницама.

Камп се организује у оквиру ГИЗ-ових пројеката „Перспективе за младе у руралним срединама у Србији“ и „Промоција обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности“.

Како би осигурали своје учешће на радионици „Соларног кампа за младе лидере“ од 17. до 21. октобра, попуњен формулар треба послати на емаил адресу youth-rs@giz.de. Пријаве су отворене до 02.10.2022. Subject maila: Prijava za radionicu „Solarni kamp za mlade lidere”. Контакт телефон: 062/805 44 66. Образац пријаве се налази на сајту града www.zajecar.info у одељку МЛАДИ.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.