Вести

У Зајечару свечано отворен VII Фестивал хришћанске културе: Без слоге и јединства нема спасења Тимочка

У Зајечару свечано отворен VII Фестивал хришћанске културе: Без слоге и јединства нема спасења

Фестивал хришћанске културе, седми по реду, свечано је отворен у порти Саборне цркве у Зајечару, у присуству Његовог Преосвештенства Епископа тимочког Илариона и свештенства Епархије тимочке, градоначелника Зајечара Бошка Ничића и многобројних верника.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић отворио је VII Фестивал хришћанске културе нагласивши да је Фестивал из године у годину све садржајнији.

-Велико ми је задовољство што смо овај Фестивал успели да уведемо у традицију и стварајући га, наша епархија и сви ми успели смо да у ова тешка времена будемо бољи људи. Мисија цркве и вере је да се добротом и људскошћу надвлада свако зло. Зато организујемо и овај Фестивал, зато се окупљамо на литијама, и зато смо схватили да нам без слоге и јединства нема спасења, рекао је на отварању градоначелник.

-Ово седмогодишње трајање Фестивала хришћанске културе већ рађа своје плодове. Желим да изразим захвалност свима који су нас помогли, рекао је Његово Преосвештенство Епископ тимочки Господин Иларион и додао:

-Надам се да ће Зајечар постати препознатљив по Фестивалу хришћанске културе и Фестивалу духовно документарног филма, као што је и препознатљив по Гитаријади и многим другим садржајима.

Присутнима се обратила и Јелена Поповић, чији је филм прошле године „Човек божји“ отвори Фестивал духовно документарног филма у Зајечару. На свечаном отварању ове године Фестивала духовно документарног филма биће приказан украјински филм „Где си Адаме?“ у трајању од 80 минута, редиеља Александра Запарошченка.

Након свечаног отварања организовано је предавање „Модерна и хришћанска култура” јеромонаха Рафаила Бољевића, игумана манастира Подмаине.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.