Вести

Oтварањe VII Фестивала хришћанске културе у Зајечару: Kонцерт Данице Црногорчевић

Oтварањe VII Фестивала хришћанске културе у Зајечару: Kонцерт Данице Црногорчевић

Поводом отварања VII Фестивала хришћанске културе у Зајечару, у среду, 14. септембра 2022.године на Тргу ослобођења у Зајечару концерт ће одржати Даница Црногорчевић.

Даница Црногорчевић је црногорска певачица етно и духовне музике. Њена песма „Весели се српски роде” које је објављена на Видовдан 2020. године постала је незванична химна и симбол историјских литија за одбрану православних светиња у Црној Гори.

Од 2017. је удата за свештеника Српске православне цркве, ђакона Ивана Црногорчевића, са којим има троје деце. Дипломирала је на Факултету историје уметности са просеком 10 и стекла звање специјалиста историје уметности. Наступала је на бројним фестивалима духовне и етно музике широм Европе. Заједно са својим супругом ђаконом Иваном Црногорчевићем оснивач је Фондације „Весели се српски роде”.

Почетак концерта заказан је за 20:00 сати.

Концерт организује Епархија тимочка, уз покровитељство Града Зајечара и уз благослов Епископа тимочког Илариона.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.