Вести

 Уметница анђеоског гласа Павлина Радовановић из Ораховца одушевила публику на Ромулијани

Уметница анђеоског гласа Павлина Радовановић из Ораховца одушевила публику на Ромулијани

„Зајечарско културно лето на Феликс Ромулијани“ настављено је синоћ концертом Павлине Радовановић, младе уметнице раскошног, анђеоског гласа, која је наступила у пратњи Гаврила Кујунџића на хармоници и Андреје Крстића на удараљкама.

Павлина живи у српској енклави у Ораховцу, на Косову и Метохији. Изузетно емотивном интерпретацијом етно песама пренела је делић Косова на Ромулијану, што је разнежило и одушевило публику. Понети емоцијама, окупљенима су се након концерта обратили Епископ тимочки господин Иларион и градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Покровитељ још једног успешног концерта на Ромулијани је град Зајечар, а организатори Народно позориште Тимочке Крајине - Центар за културу "Зоран Радмиловић" и Народни музеј "Зајечар”, уз велику помоћ пројекта "ЕУ за културно наслеђе и туризам”, који финансирају Европска унија и Немачка влада, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.