Канцеларија за младе - Активности

„Међугенерацијска сарадња“:  Дан младих у Зајечару биће обележен низом активности

„Међугенерацијска сарадња“: Дан младих у Зајечару биће обележен низом активности

Међународни дан младих на тему „Међугенерацијска сарадња“ биће обележен 12. августа у Зајечару низом активности за децу, младе и старије суграђане.

Прва активност, одржаће се у Матичној библиотеци „Светозар Марковић“ у Зајечару, добродошле су све девојчице и дечаци, маме, тате, баке и деке, а на којој бити представљени стари ручни радови и кулинарски рецепти. Радионица за децу „Плетисанке“ биће отворена од 10:00 до 12:00 часова, а учествоваће плетиље, везиље и домаћице. Оне ће малишанима показати основе израђивања веза и плетива, а размењиваће и старе рецепте са родитељима. У оквиру радионице, психолог и васпитач говориће о значају мануелног рада, као и о значају развоја фине моторике код деце. Зајечарска библиотека ће овом приликом обезбедити бесплатан упис за све младе од 15-30 година, у периоду од 7:00 до 14:30 часова.

Од 12:00 до 16:00 часова на градском базену биће постављени штандови са едукативним материјалима о значају репродуктивног, менталног здравља, као и штанд бесплатног саветовалишта за младе.

Од 18:00 до 20:00 часова у Зеленој учионици на Краљевици одржаће се радионица за старије суграђане и младе -„Међугенерацијска солидарност“, у организацији Тимочко омладинског центра.

Од 20 часова, на градском базену, организоваће се низ спортских активности за све генерације и то:

• Јавни дечији тренинг узраста од 5-15 година, школица спорта "Тим" (тренинг на сувом)

• Јавни тренинг аквабика за популацију од 15-45 година, Фитнес студио "Body fit plus" (тренинг у базену)

• Јавни тренинг за старије од 45 година, Марко Панић, тренер-спасилац (тренинг на сувом)

Организатори догађаја су Канцеларија за младе града Зајечара, Матична библиотека „Светозар Марковић“ и Тимочки омладински центар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.